fredag 25 mars 2011

Fokus ger resultat....


Gillar ni min nya lunchväska? Ja det gör jag med.... Den står för mitt nya fokus på mig själv!

Med IBS - irritabeltarm, lakotsintollerant och avsaknad av fettenzym & fibromyalgi så blir det väldigt mycket fokus på att må bra och att ha kontroll dels över maten och även motionen.
Men med allt som hänt mig det senaste året så blir det för mycket, allt faller så även fokuset som jag så väl vet att jag behöver. Magen brakar sönder, värken blir extrem så jag äter mycket värktabletter och något mot värken i magen.....MEN, så en dag vaknar man upp, det fungerar inte längre, för mycket mediciner, vikten fladdrar upp och ner och
JAG mår inte bra i min kropp. Vad gör man då????

NYSTART, med allt!

JAG, bestämde mig! NU, är det nog nu gäller det att må bra både psykiskt och fysiskt!
JAG, tog tag i det igen. JAG, tog kontroll över maten och över motionen. Jag läser och tar till mig mycket om min självkänsla och hur min själ ska må. När det gäller värken, så balanseras det utav hur jag mår både i och utanpå kroppen, så den får liksom följa med på resultatet av det som händer det andra :)

HUR GICK DET???? Jo, -3,7 kg på 21 dagar, motionerat 17 av 21 dagar.... Det sägs att 21 dagar är det magiska måttet av dagar för att ändra en vana till rutin, och det stämmer så väl för mig.  Jag har lyckats med att fixa både mat och motion på 21 dagar, så nu fortsätter jag på samma sätt.

HUR MÅR JAG? Bra, mycket bättre än på länge så nu gäller det att fortsätta hålla kontrollen! Jag känner mig gladare än på länge, tycker om mig själv. Jag vet att jag kan och att jag duger som människa. Aldrig ska någon få trampa på mig mera! Jag är en människa som är värd så mycket mer än så! Att få vara den jag är och bli omtyckt för det...

TACK! till alla som stöttar mig på min väg framåt! Jag är på väg åt rätt håll.....

Jag finns och Jag kan! Kram till er ALLA!! Aase


7 kommentarer:

Linda Griffin sa...

Hurra vad du är bra!! Vilket positivt och underbart inlägg, stor kram till dig!

maybe*mej sa...

Oj. du är ju grym. Bra att du tog tag i det och så skönt att du märker skillnad. Det är så många som går med värk av alla de slag och aldrig gör något åt det... Och JA... det är jobbigt att göra något och komma igång. Så jag tycker du har varit helt fantastisk som kom igång igen. Hoppas att du får må bättre och bättre.
kram

Anonym sa...

Bra jobbat!

Kram Annette

Marcus sa...

Bra inställning! Kör så det ryker, Aase! Marcus

Karin sa...

Bra jobbat! Jag behöver också ta itu med min kropp efter allt som hänt de senaste fem månaderna, men än finns inte orken och energin.

Maja/eyovine sa...

Härligt Aase!! Bra jobbat. Kul att läsa att du mår bättre =)

Kramiz Maja

Sandra sa...

Vad bra du är! Fortsätt i den riktningen du påbörjat!