lördag 17 december 2011

Nystart


Mitt ledord detta året är Nystart, ett ord med många betydelser känns det som vartefter året har gått....
Men nystart med betydelsen att byta bo, att flytta sitt hem från en plats till en annan plats det har verkligen skett detta året. För alla mina älsklingar ♥, först ut var jag själv. Jag lämnade det hem jag haft de sista 18 åren, min borg-mitt liv, huset som jag alltid tyckt varit det där lagom och perfekta boendet. För att flytta in i en lägenhet, tre rum och kök med två balkonger, på tredje våning utan hiss. Där har jag nu bott i snart 7 månader. Jag har anpassat mig, jag trivs mer och mer och får en mängd gratis motion upp och ner för trapporna. Njuter av att ha närheten till allt som man har när man bor i staden.  Näste man att flytta var minstingen i familjen, sonen .... Från att bott hemma mestadelens hos sin pappa de sista åren och i viss mån hos mig. Han flyttar till eget boende i Göteborg. Två rum och kök, på nedre botten nära sitt arbete. Han trivs och anpassar sig han också och har blivit grymt bra på att fixa sin egen mat och tvätt. Därefter för endast någon månad sedan flyttade Sofia, hon och Johan bytte lägenhet dörr i dörr.... Lite bättre standard, perfekt plats på loftgången utan att andra passerade deras köksfönster. De är nöjda och belåtna. NU, förra helgen tog min äldsta dotter Johanna steget att lämna lägehetslivet efter åtta år i egen bostad tillsammans med sin sambo David. Tre olika lägenheter har vi hjälpt dem flytta till och från. Men nu har de äntligen hittat sitt drömhus och blivit husägare. Idag städades lägenheten färdig och nu lämnar de lägenhets livet för att sköta hus och trädgård. De bor nu 100 m från Johannas mormor, min mamma. De njuter nog båda två av närheten till varandra.... Det blev nystart för oss alla på olika sätt detta året, med flytt till nya boningar.Under året som gått har vi lärt oss: Att vi finns för att hjälpa varandra, vi har olika saker vi är bra på som behövs när man flyttar. Men nu får vi stanna i våra boenden ett tag, det är jobbigt att flytta :=) Jag har en underbar familj!! ♥

Ha en skön lördag! Kram Aase

5 kommentarer:

Kajsa sa...

vilket spännande år det har varit.. får nog tänka tillbaka på mitt år, vad ska bli av nästa år, har du funderat ut nått nytt år som ska representera det ännu?
var rädd om dej goaste systra mi..
kram kram

Marcus sa...

Jag håller med dig Aase! Du har en underbar familj!

En annan sak... Nu har det vänt! Min julklapp till dig är att jag önskar att jag har rätt, och att det är nu det roliga börjar för dig.

God Jul // Marcus

Sanna F sa...

Massa kramar!!!

Karin sa...

En stor kram till dig och det nya livet!

Guldkant sa...

Ja jisses vad det är jobbigt att flytta men också ganska spännande. Det finns alltid så mycket förväntningar och nya möjligheter när man flyttar (det får dock finnas måtta på spänningarna. Det räcker att flytta si så där vart 10 år )

Ta hand om dig.

Kram Lotta