tisdag 7 februari 2012

Att hitta något som man saknat....


Tillbringat två fullspäckade dagar i Varberg och högskolan där. Under våren ska jag läsa del A i Ateljeristautbildningen. Givetvis var jag tvungen att fota Kallbadhuset under en av våra turer utanför skolan idag, strålande sol och minus 9 grader.


Ett grupparbete från idag ett collage gjort av tre olika bilduppgifter  med tema "Vårsprittning"....

Det är ett stort steg för min del att börja denna kurs. Jag får fördjupa mina kunskaper om Reggio Emilia, något som jag bara nosat lite på tidigare. Hur och vad en ateljéristas  roll är i kreativa estetiska processer. Det känns som att detta kommer utveckla just det jag vill med mitt yrke. Att få en grund för den lärande processen kring de estetiska kreativa saker jag vill utveckla. Detta är bra mycket mera än jag visste, de kunskaper jag fått dessa två dagar ger bara ett sug efter att lära mig mera.... Att vi dessutom får prova nya bilduppgifter och material vi kanske inte mött innan är en stor bonus. Det är grymt spännande och nu får jag smälta alla intryck från dessa dagar. Vi har en lista med litteratur att läsa, vi ska bla läsa någon konstnärs biografi för att lära oss mer om den läroprocess som han/hon haft. Vi ska ha ett eget tema/ämne att fördjupa oss i, dokumentera, testa, läsa metodböcker och hitta hur jag tänker kring detta ämne. Visst låter det spännande? Det kommer krävas en hel del arbete, som jag tror ska leda till en positiv utveckling både för mig själv som person och för mitt yrke. Jag ser fram emot att möta alla dessa utmaningar, jag har två små ideér som jag funderar på att fördjupa mig kring. Så när jag väl bestämt mig påbörjas en termins arbete av att lära mig allt jag kan om detta.... Jisses vad spännande och kul det ska bli!!!

NU tror jag att hjärnan får vila för ikväll, det kommer mera om min spännande vår!

Ha en skön kväll!! Kram Aase

4 kommentarer:

yes sa...

Låter som du är fisken i vattnet, vänta på att få höra mer......

Mya sa...

Detta låter ju helt underbart Aase!
Så glad man blir när man läser din text. Känns positivt! Och jag tror att det gör kroppen och knoppen gott att göra sånt här. Jag har växt flera meter under mina år på högskolan.
Kramar till dig!

Sockergrynet sa...

Det låter som en underbar utbildning! Ser fram emot att höra mer!
kram

Karin sa...

Så härligt och inspirerande det låter!!!