måndag 11 juni 2012

Allt hör ihop.....

Från dagens kreativa uppdrag på Ateljerista A, Campus Varberg.

Har tillbringat dagen på Campus Varberg, eximination av terminens fördjupningsarbete. Fem av tio har redovisat idag och vi andra fem i morgon. Jag känner ingen oro för min redovisning, det kommer gå bra. Denna terminen har gett mig en oväntat styrka, ett mod jag inte visste att jag hade och en fördjupad kunskap om min egen läroprocess. Det har tagit tid, men det har gett resultat på många sätt. Jag har utvecklats så mycket både yrkesmässigt och på ett personligt plan och det känns toppen.

Jag följer några bloggar om personligutvecklning, mindfulness och coaching. Idag läste jag först här att man ska uppleva nuet med hjärtat, att det kinesiska tecknet för mindfulness sammansatt av två skilda tecken med olika innerbörder. Det ena betyder ”hjärta” och det andra tecknet betyder ”nu”. Så mindfulness betyder ordagrant ”Att uppleva nuet med hjärtat”.... Tack Maria för dina kloka ord om nuet! Jag är glad att jag lärt mig mer om detta, då det ger mig återhämtning och kraft att orka allt i vardagen på ett vilsamt sätt. Jag andas och är lite mer i nuet och mår av det.

Det finns en hemsida jag tittar på varje dag är Kreativ Insikt, i ena marginalen finns en ruta som det står Dagens Affirmation på och är klickbar. Där kommer det upp ett vackert foto med en affirmation på och lite bakgrundsmusik. Du kan klicka på en pil och få vad betydelsen för affirmationen är.

Dagens affirmation är: "Jag vågar välja det som jag vet är bra för mig"

Jag känner mig trygg i att allt faller på plats och blir bra för mig! Jag är stolt över mig själv och de val jag gjort för att jag ska utvecklas ännu mer. Jag är trygg i att mina beslut är rätt och att "Jag respekterar mina drömmar"... (Gårdagens affirmation) Allt hör ihop, så är det faktiskt!

Ha en fin kväll, Heja Sverige och Ha det bäst!!!

Kram Aase!

2 kommentarer:

Zinnia sa...

Härlig blogg du har! Kreativ insikt är jättebra. Den affirmation jag har vid mitt skrivbord just nu är -Skicka upp din önskeballong! Vad skönt att läsa att du är nöjd med din termin. Jag önskar dig en skön vecka! Zinnia

Guldkant sa...

Hej vännen,

Härligt att höra att du är på rätt väg. Du är så klok och jag blir jätteglad av att läsa om dina insiktsfulla tankar.

Dessutom är du härligt kreativ och skapar massor av vackra alster.

Lycka till idag och ha en härlig dag i Varberg. Jag älskar västkusten!

Kram Lotta