söndag 4 mars 2012

Att göra något av sin tid....

"Jag kan tacka livet, som gett mig så mycket" - så sjunger Arja Saijonmaa.

Att hitta det som fyller på livet med energi, som gör att ditt "Må-bra-konto" ständigt är fyllt kan vara mycket svårt. Jag har fått förmånen att ha en kreativ förmåga som fyller på mitt konto och ger Balsam för min själ.... Jag har en öppenhet, nyfikenhet som gör att jag letar efter nya saker att göra. Jag har en vilja att utveckla min kreativitet.  Jag har gått online kursen Art-Journaling, jag köper inspirationstidningar, jag läser bloggar och böcker,  jag har anmält mig till en målarkurs i Vedic Art, jag åker på Scrapträffar både stora och små, jag umgås med människor som är likasinnade...
Här är ytterligare en tavla med nya tekniker, funderar på ett citat/tankvärdhet att använda på denna....
Jag har en fantastisk mamma med en likadan kreativitet som jag, hon lärde mig mycket tidigt att virka, sticka och sy! Jag har alltid ett nytt projekt som ligger i min soffa framför TV.n. Att sitta sysslolös har jag svårt för, gäller att utnyttja tiden :) Jag mår ju bra när jag på olika sätt kan skapa!

När jag i höstas blev sjukskriven hade jag börjat fundera över min roll på min arbetsplats. Jag hade hamnat i en svacka där jag tappat gnistan! Att jag kom in på Ateljerista utbildningen gav mig den tillbaka, samt att kunna binda ihop mitt djupa intresse över det estetiska med mitt yrke.
Måste ju pimpa en skrivbok och få en läcker Loggbok att kunna skriva ner mina reflektioner i.

Att läsa till Ateljerista har blivit en ny spännande utmaning. Vi ska välja en uppgift som vi vill testa, något material, teknik eller annat som vi vill fördjupa vår kunskap om. Detta ska dokumenteras och sedan ska det göras eximination kring detta... Powerpoint och skriftligt. Mina tankar har kretsat mycket kring vad just jag ska välja. Nu i veckan bestämde jag mig, jag vill ju lära mig så mycket som möjligt som jag kan använda både i jobbet och i mitt eget intresse. Mitt arbete kommer att handla om:
"Reliefer" - från Wikipedia kommer denna tolkning:
"En relief (av franska relever ’lyfta upp’) är en abstrakt eller figurativ bild skulpterad på ett plant underlag."
NU ska jag pimpa ytterligare en skrivbok för mitt projekt och fortsätta läsa inför morgondagen. Då är det dags för en skoldag på Campus i Varberg. Mycket spännande!! Jag längtar....
"Jag kan tacka livet...." Jag har det bra, jag har saker att göra och jag trivs med det!
 Kul om du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!!
Kram Aase!

3 kommentarer:

Marie sa...

Förstår precis. För mig är det också livet att skapa. Jag har också min mor att tacka för så mycket, inte bara min kunskap, kreativitet och mitt intresse utan också det att jag har skåpen fulla med spännande saker att skapa av. Visst kan det vara jobbigt för mig som har svårt att slänga saker som kan komma till användning att det är fullt överallt men det uppvägs av den totala lycka jag känner när jag kan plocka fram, garn, knappar, tyger eller vad det nu är och bara släppa loss kreativiteten. Då skänker jag en stor tacksamhetens tanke till kära mor för allt hon gett mig men jag fäller också en liten tår för att hon numera saknar förmågan att skapa och dela min glädje.
Marie

Karin sa...

Så härligt med din Ateljeristautbildning!! Tänk att få skapa så mycket. Underbart! Nu ska kika vidare här hos dig och se vad du hunnit med under tiden jag skaffat inspiration i fjärran land!

Mya sa...

Det låter så bra, skönt, befriande och harmoniskt det du skriver!
Jag önskar att jag snart själv sitter med något kreativt i händerna.
kram